Υλικά
– 1 κιλό πορτοκάλια
– μισό ή ένα λεμόνι αναλόγως το μέγεθος
– μία βανίλια (προαιρετικά)
– 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια για 20 με μισή ώρα.
Τα σουρώνουμε τα αφήνουμε και κρυώνουν τα κόβουμε σε φετούλες (μαζί με τη φλουδα), τα ζυγίζουμε.
Τα κομματάκια που έκοψα και το χυμό και όσο είναι αυτά τόση ζάχαρη θα βάλουμε, τα βράζω 20 λεπτά ακριβώς όχι παραπάνω γιατί δεν θα μπαίνει το κουτάλι στο βάζο και στίβω και μισό ή ένα λεμόνι αναλόγως το μέγεθος και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μία βανίλια.
Βάζετε στα βαζάκια τα γυρίζετε ανάποδα και όταν κρυώσουν είναι έτοιμη η μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία👌
Η Συνταγή είναι από Giannis Eleni Fonsou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.