Υλικά
Για την βάση
– Φρυγανιές
Σιρόπι ❣
– 2 ποτήρια νερό
– 1.1/2 ποτήρια ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλα
Κρέμα πατισερι❣
– 800 ml γάλα
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. κορνφλαουρ
– 4 κρόκους
– 160 με 200 γρ. ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 1 κ.σ .βούτυρο
– Κανέλα (για πασπαλισμα)
– 300 ml κρέμα γάλακτος (για το τελείωμα)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε 3 με 5..λεπτά!
Σε ένα πυρεχ στρώνουμε τις φρυγανιές αφού πρώτα τις βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι.. βάζω 2 στρώσεις φρυγανιές .
Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την πατισερι..
σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με τα 200 ml κρέμα γάλακτος από το (μίγμα κρατάνε 100ml. για να διαλύσουμε το κορνφλαουρ..) συνεχίζουμε ρίχνουμε την ζάχαρη τους κρόκους και χτυπάμε πολύ καλά ανάβουμε την εστία και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ζεστενεται το γάλα..
Ρίχνουμε το μίγμα με το κορνφλαουρ και τις βανίλιες και 1 κουταλιά βούτυρο μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπωλ σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την προσθέσουμε στις φρυγανιές. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί!! Μόλις ρίξουμε την πατισερι ρίχνουμε μπολική κανέλα και με ροζετες σαντιγης διακοσουμε το γλυκο.μας.
Θυμίζει στα αλήθεια εκμεκ!!.
Έγινε πεντανόστιμο!!❣❣
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.