Εκμέκ κανταΐφι - Cook For All
Εκμέκ κανταϊφι

Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

– Κανταιφι 750γρ
– Βουτυρο φλορα 375γρ
Η επιτυχια ειναι να μείνει το κανταιφι κριτσανιστο
Για το σιροπι
– Ζαχαρη 1 κιλο
– Νερό 2 ποτήρια
– Λεμονι 3 κουτ.σουπας
Για την κρεμα
– Γαλα 2 λιτρα
– Ζαχαρη 240 γρ
– Ανθος αραβοσιτου 120 γρ
– Κροκοι 6
– Αλατι 1 πρεζα

– κρεμα γαλακτος
– ζάχαρη αχνη

Εκτέλεση

Ξένω καλά το κανταΐφι σε μεγάλο ταψί, βάζω το βούτυρο σε μπουκίτσες και το ψήνω στους 180 για 25 με 30 λεπτά. Ετοιμάζω το σιρόπι (βράσιμο 5 λεπτά) και σιροπιάζω κρύο κανταΐφι, ζεστό σιρόπι. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, λίγο από το γάλα και το άνθος αραβοσίτου. Το υπόλοιπο γάλα το βάζω να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα το μίγμα με τ’ αυγά κι ανακατεύω συνεχώς μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Περιχύνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι κι αφήνω να κρυώσει. Από πάνω χτυπάω κρέμα γάλακτος με αχνή σε σαντιγύ και στολίζω.

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top