Υλικά
προεργασία
– 3 κουταλιές μουστάρδα
– 3 κγ μέλι
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 2 πορτοκάλια το χυμό τους
– χυμό μισό λεμονιού
– ελαιόλαδο
– δεντρολίβανο
– θυμάρι
– αλάτι
– πιπέρι
Για τις πατάτες
– αλάτι
– ρίγανη
– πιπέρι
ψήσιμο
– ένα μικρό φλιτζάνι νερό
– ένα κρεμμύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο στο κρέας από πάνω αλείφουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού, τοποθετούμε στη γάστρα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ σέ μαρινάδα στο ψυγείο.
Για τις πατάτες αλάτι ρίγανη πιπέρι
Το πρωί συμπληρώνουμε ένα μικρό φλιτζάνι νερό, ένα κρεμμύδι από πάνω βάζουμε λαδόκολλα για να κρατήσει τά υγρά και μετά κλείνουμε με καπάκι , ψήνουμε 200° βαθμούς αντίσταση κάτω σχάρα. Στη μέση που ψησίματος ανοίγουμε και προσθέτουμε τις πατάτες , δυόμισι ώρες περίπου ανάλογα και τον φούρνο μας κάπου κάπου ανοίγουμε και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί. Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα!!!!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.