Υλικά
– 1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 8 καροτακια Βοιωτίας ήταν μέσα σε πλαστικό ποτήρι από το σούπερ μάρκετ
– 4 ντοματινακια κουτσικα 🍅 κομμένα στα δύο
– 1 φλυτζανακι του καφέ κρασί 🍷 κόκκινο Ικαριώτικο 🍷
– 1 φέτα λεμόνι 🍋
– Αλατοπιπερο
– ρίγανη
– λίγο κουρκουμά
– πάπρικα γλυκιά
– μοσχοκάρυδο
– 4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
– 1 κύβο λαχανόσουπα
– 1 μικρό Κολοκυθακι πράσινο σέ φέτες για την γλύκα
Εκτέλεση
Πρώτα σωταρω τά κομμάτια του κρέατος σκέτα για να απορροφηθούν τα υγρά. Ύστερα προσθέτω τα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σωταρω και από τίς δύο πλευρές τό κρέας, σβήνω με το κρασί 🍷, είχα ρίξει και τά μπαχαρικά μου για να μοσχοβολησουν περισσότερο εκτός από το αλάτι όπου το έριξα προς το τέλος για να μήν σκληρύνει το κρέας..
Τώρα προσθέτω νεράκι και βράζω για 2 ώρες σχεδόν.. Μόλις δω ότι μαλάκωσε ρίχνω τα καροτακια, τά ντοματινακια και το Κολοκυθακι, το αλάτι, και το βούτυρο. Βράζω για 30′ ακόμα, βλέπω ότι έμεινε με το Λαδάκι του και το φαγητό είναι έτοιμο!!! 🥕🥕🥕🥕
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.