Υλικά
– 1 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα κ χοντροκομμένα
– 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
– 2 κ χονδρό σιμιγδάλι
– 2,5 κ ζάχαρη κρυσταλλικη
– 4 ποτήρια νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1 μικρή φλούδα λεμονιού
Διακόσμηση
– γλυκά κουταλιου
Εκτέλεση
Έβρασα 4 ως 5 Λ το σιρόπι σε κατσαρολάκι…σε μεγάλη κατσαρόλα καβουρντισα τα αμύγδαλα πρώτα…μετα έριξα μέσα το σιμιγδάλι…εξακολουθησα το καβουρντισμα…σε μεσαία φωτιά…μολις έγινε λίγο καστανο το χρώμα του έριξα μέσα το σιρόπι κ ανακατεψα καλά…μεχρι να μην υπάρχουν υγρά…το γύρισα σε φόρμα…κρυωσε αρκετά…ξεφορμαρισα κ διακοσμησα με γλυκά κουταλιου……😉🍰🍩🧃
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Αγραφιωτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.