Υλικά
– 2 κουτιά κονσέρβα Καλαμαράκια Flokos
– 4-5 κσ πελτε ντομάτας
– Αλατι
– Πιπέρι
– 1 φλ καφέ Λάδι
– 1 δαφνοφυλλο
– Σκόρδο
– κρεμμύδι προαιρετικά
– Μισό πακέτο ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
Καθαρίζω από την μεμβράνη τα καλαμάρια και τα πλοκάμια από το δόντι και τα μάτια.
Τα πλένω και τα αφήνω να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λαδι να ζεσταθεί και ρίχνω τον πελτέ και τα καλαμάρια.
Σοταρω για λίγο, αλατοπιπερωνω, ρίχνω τη δαφνη και νερό να τα σκεπάζει και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζω νερό και ρίχνω το ρύζι. Αλατιζω και αφήνω να βράσει.
Στραγγιζω και περιχυνω με λίγο καυτό λάδι ή βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από “Οι σπιτικές γεύσεις μου” της ομάδας “Συνταγές απλές και εύκολες”.