Υλικά
– 3 φλιτζάνια αλεύρι
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
– 230 χιλιοστόλιτρα ζεστό γάλα
– 40 γραμμάρια βούτυρο
– 1 αυγό
– 1/2 λίτρο λάδι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, τή μαγιά,αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και χλιαρό γάλα.
2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ανέβει
3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει κοκκώδες το μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών.
5. Τοποθετούμε σε λεία επιφάνεια, κάνουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το προζύμι. Ενσωματώνουμε και ζυμώνουμε.
6. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο, λείο και ελαστικό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για 30 λεπτά.
7. Τοποθετούμε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και τρυπάμε (αφαιρούμε λίγο αέρα), ανοίγουμε με έναν πλάστη και κόβουμε μικρούς κύκλους και έναν μικρότερο στο κέντρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να καθίσει για 30 λεπτά.
8. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
9. Διακοσμήστε όπως θέλετε.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.