🌿🍊🌿🍊🌿 ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ 🌿🍊🌿🍊🌿
Ένα υπέροχο γλυκό, που η μόνη του διαφορά, από το κέϊκ το σιροπιαστό, είναι ότι, αντί για αλεύρι, βάζουμε κομματιασμένο φύλλο κρούστας!
Υλικά
– 4 αυγά
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 2 μπέϊκιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– ξύσμα από 5 πορτοκάλια
– ένα πακέτο φύλλο κρούστας
– 5 πορτοκάλια
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 3 ποτήρια νερό
– ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
🌿🍊🌿Σε ένα μπωλ χτυπάω: 4 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 μπέϊκιν πάουντερ, 2 βανίλιες, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ξύσμα από 5 πορτοκάλια.Αφού χτυπηθούν αρκετά τα υλικά μου, ρίχνω μέσα ένα πακέτο φύλλο κρούστας, που το έχω κομματιάσει. Αναδεύω με κουτάλα, να πάει σε όλα τα φύλλα, το μείγμα και αδειάζω σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνω στους 180° για μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα το γλυκό μου.
🌿🍊🌿Σε κατσαρόλα, έχω βάλει κομμένα στην μέση τα 5 πορτοκάλια, 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό και ένα ξύλο κανέλας, να βράσουν για μισή ώρα. Σιροπιάζω, ενώ έχω το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το αντίστροφο. Αφήνω να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και κόβω τι γλυκό μου σε κομμάτια και σερβίρω. Πηγαίνει πάρα πολύ ωραία, με παγωτό καϊμάκι!
🌿🍊🌿🍊🌿🍊Καλή σας επιτυχία! 🌿🍊🌿🍊🌿
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.