Υλικά
Ποτήρι υλικών(200ml)
– 5 αυγά χωριάτικα
– 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (ώριμα πορτοκάλια)
– 1 ποτήρι καλαμποκελαιο
– 480 γρ αλεύρι
– φακ.μπεικιν
– βανίλια
– 1 κ γ.ξυσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη!!!Ρίχνω τον χυμό και το λάδι!!Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι-μπεικιν-βανιλια και το ρίχνω σιγα_σιγα στο μίγμα! Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το ξύσμα και ανακατεύω με μαριζ!
Λαδωνω, αλευρωνω την φόρμα. Ρίχνω το μίγμα. Το ψήνω στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Σβήνω τον φούρνο και το αφήνω μέσα αλλά 10 λεπτά!
Όταν το βγάζω το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και το κόβω!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.