Ψωμάκι γάστρας - Cook For All
Ψωμάκι γάστρας

Ψωμάκι γάστρας

Από τα ωραιότερα ψωμιά και πετυχαίνει πάντα… 🍞🍞🍞

Υλικά

– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 φακελάκια μαγιά ξερή
– 2 κ. γλ. αλάτι
– 4 κ. σ. λάδι
– 3 κούπες χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ κ ανακατεύουμε με μια κουτάλα
Χωρίζουμε το μισό ζυμάρι σε ένα άλλο μπολ
και τοποθετούμε τα δυο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη κουζίνας για 12 ώρες
Το επόμενο πρωί βάζουμε τη γάστρα μόνη της να κάψει στο φούρνο για 10’ στου 200 βαθμούς
Μετά βάζουμε τα ψωμάκια με λίγο αλεύρι από πάνω, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 35-40’ και άλλα 15 λεπτά χωρίς καπάκι.

Η Συνταγή είναι από Mairi Panoraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top