Υλικά
– 1 πόδι μοσχαρίσιο
– μισό στομάχι
– μαυροπίπερο
– 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
– 3 κ.σ. ξύδι
– λιγο μπουκοβο συμπληρώνω
για συνοδεία
– 4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
– ξυδι
– λίγο μπουκοβο
Εκτέλεση
1 πόδι μοσχαρίσιο μισό στομάχι τα πλένω και τα αφήνω με ξίδι σε κρύο νερό για 2 ώρες…τα πλένω τα στραγγιζω και τα βράζω για 5-10′ λεπτα….πετάω το νερό ξεπλένω και τα βράζω στην χύτρα 1ωρα αποσύρω από το μάτι αφήνω να κρυώνουν τα καθαρίζω από τα κόκαλα τα χοντροκοβω ρίχνω μαυροπιπερο 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 3 κ.σ.ξυδι λιγο μπουκοβο συμπληρώνω 1κουπα ζεστό νερό κλείνω την χύτρα αφήνω να βράσει για 1ακομη ώρα….είναι έτοιμη η σούπα για σερβίρισμα…χτυπώ 4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ξυδι και λίγο μπουκοβο για να συνοδεύσει όποιος επιθυμεί τον πατσά… καλή μας απόλαυση!!!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.