Πιροσκί με λουκάνικο - Cook For All
Πιροσκί με λουκάνικο

Πιροσκί με λουκάνικο

Αφράτα και πεντανόστιμα!! 😍😋

Υλικά

– 500γρ αλεύρι γοχ
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
– 1 κούπα γάλα χλιαρό
– 1 αυγό
– 1 κσ αλάτι
– 1 κσ ζάχαρη
– 2 κσ βούτυρο
– 20 λουκάνικα μεσαία ή μεγάλα κομμένα στη μέση.

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε ένα κενό στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα τελευταίο. Βάζουμε το γάντζο ή με το χέρι και ζυμώνουμε καλά.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε 20 μέρη στο μέγεθος όσο ένα καρύδι.
Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε το λουκανικακι και τυλίγουμε καλά, για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τα σκεπάζουμε με πετσετα όσο τα φτιάχνουμε για να μην ξεραθουν. Όσο μένουν φουσκώνουν.
Βάζουμε λάδι αρκετό σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζινας να απορροφήσει το πολύ λάδι. Γίνονται πολύ αφράτα. Μου βγήκαν 20 πιροσκι. Από γέμιση μπορείτε να βάλετε οτι θέλετε.
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top