Ότι καλύτερο για όλες της ώρες της ημέρας!
Υλικά
– 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
– 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 200 γρ στραγγιστο γιαούρτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση:
– 500 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
– 300 γρ ανθότυρο θρυμματισμένο
– 250 ml κρέμα γάλακτος
– 2 αυγά
– Λίγο ελαιόλαδο (η ποσότητα κατά προτίμηση!)
– Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
– Σουσάμι και ακόμη 100 γρ βούτυρο (παγωμένο)για επικάλυψη!
Εκτέλεση
Σέ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμωνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι. Αφηνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και στην συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί αφού έχουμε βάλει λάδι και αδειάζουμε τη γέμιση όπου έχουμε ανακατέψει απλά όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Κλεινουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε την πίτα και τρίβουμε τα 100γρ βούτυρο από πάνω.
Ραντίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα για περίπου μία ώρα!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!