Πιροσκί - Cook For All
Πιροσκί

Πιροσκί

Υλικά

για το ζυμάρι :
– 300γρ. νερό
– 50γρ. σπορέλαιο
– 10 γρ. αλάτι
– 8 γρ. ζάχαρη
– 9 γρ. μαγιά ξηρή
– 500γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
για την γέμιση :
= 3 πατάτες
– 2 κρεμμύδια
– δυόσμο
– αλατάκι
– πιπέρι
– πάπρικα καπνιστή
– δυόσμο
– λίγο λάδι
Για την γέμιση :
– 3 πατάτες
– 2 κρεμμύδια καραμελωμενα
– δυόσμο
– αλάτι
– πιπέρι
– λίγη καπνιστή πάπρικα
προαιρετικά:
– τυρί
– λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Εκτέλεση

για το ζυμάρι:
Έβαλα όλα τά υλικά στο μίξερ εκτός από το αλάτι και το αλεύρι. Που το βάζουμε λίγο – λίγο και πριν το τέλος βάζουμε το αλάτι.
Παίρνουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε νά ξεκουραστεί καί ετοιμάζουμε την γέμιση.
γέμιση:
Κόβω σέ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σέ ένα αντικολλητικο σκεύος τα βάζουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και τα πασπαλίζουμε μέ λίγη ζάχαρη και ελάχιστο λάδι αφήνουμε έως ότου κοκκινισουν και μαλακώσουν . Βράζουμε τις πατάτες έως ότου μαλακώσουν τις περνάω στον μύλο των λαχανικών όπως είναι ζεστές. Τις ενώνουμε μέ τα κρεμμύδια βάζουμε τά υπόλοιπα υλικά είναι έτοιμη η γέμιση μας.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (60γρ)το ανοίγουμε μέ τα χέρια μας σέ οβάλ σχήμα. Βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε ενώνουμε τις δύο άκρες καλά. Την ένωση την βάζουμε στο κάτω μέρος. Τα τηγανίζουμε σέ ελαφρύ λάδι (καλαμποκελαιο) σέ μέτρια φωτιά. Όταν τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σέ χαρτί κουζίνας.

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy– “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top