Υλικά
για φόρμα 20εκ με ελατήριο
– σταφιδάκια
– λίγο βούτυρο
– 5 κουταλιές ζαχαροπλαστικής αλεύρι
– 1/2 κουταλάκι b.p
– 1kg φρέσκια ανάλατη αναρή
– 5 αυγά μεγάλα
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 2/3 φλ μέλι
– ξύσμα από ένα λεμόνι
– 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
– μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα φλυντζάνι ρίχνουμε τα σταφιδάκια και τα καλύπτουμε με νερό καυτό και τα κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 20εκ με ελατήριο, και ντύνουμε τον πάτο με αντικολλητική λαδόκολλα. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι (5 κουταλιές ζαχαροπλαστικής) με 1/2 κουταλάκι b.p. Λιώνουμε την αναρή σε μπολ ( 1kg φρέσκια ανάλατη ). Προσθέτουμε 5 αυγά μεγάλα, 200ml κρέμα γάλακτος, 2/3 φλ μέλι. Χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει σαν κρέμα. Περνούμε το μείγμα αλευριού ,b.p από μικρό σουρωτήρι μόλις μέχρι να απορροφηθεί , και το ρίχνουμε τμηματικά στο μπολ χτυπώντας. Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και χτυπάμε να σμίξουν. Τέλος ρίχνουμε τα σταφιδάκια και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου. Κρυώνουμε λίγο πριν ξεφορμάρουμε. Συνοδεύουμε με λίγο επιπλέον μέλι .
Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ”.
Η αναρή είναι ένα είδος τυριού που χρησιμοποιείται συχνά σε συνταγές για κέικ, muffins και άλλα αρτοσκευάσματα. Είναι φτιαγμένη από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και έχει μια ελαφρώς αλμυρή και τυρένια γεύση που ταιριάζει πολύ με γλυκά υλικά.