Υλικά
– κρέας βοδινό
– κρεμμύδι
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 4 μανιταράκια σε φέτες
– 2 καρότα σε ροδέλες
– πάστα ντομάτας
– χυμό ντομάτας (pumaro)
– 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το βοδινό μαζί με το κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο . Σε 10 λεπτά προσθέτουμε τα μανιταράκια 4 σε φέτες και τα καρότα 2 σε ροδέλες. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και το pumaro 300γρ ψιλοκομμένες ντομάτες. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ”.
Πάστα ντομάτας:
Η ποσότητα της πάστας ντομάτας δεν αναφέρεται ρητά στη συνταγή.
Συνήθως, η αναλογία πάστας ντομάτας προς ψιλοκομμένες ντομάτες κυμαίνεται από 1:4 έως 1:6.
Για παράδειγμα, για 300 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες, μπορείτε να προσθέσετε 50 έως 75 γραμμάρια πάστας ντομάτας.
Η προσθήκη μεγαλύτερης ποσότητας πάστας ντομάτας θα δώσει πιο πηχτή και έντονη γεύση στη σάλτσα.
Η χρήση του pumaro στη συνταγή προσθέτει γλυκύτητα και σώμα στη σάλτσα.
Αν δεν έχετε pumaro, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό ντομάτας ή πολτοποιημένες ντομάτες.
Ψιλοκομμένες ντομάτες:
Η συνταγή προτείνει 300 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κονσερβοποιημένες ψιλοκομμένες ντομάτες.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, φροντίστε να τις ξεφλουδίσετε και να τις ψιλοκόψετε πριν τις προσθέσετε στη σάλτσα.
Συμβουλές:
Ρυθμίστε την ποσότητα της πάστας ντομάτας και του pumaro ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά στη σάλτσα, όπως ρίγανη, βασιλικό, πιπέρι ή πάπρικα.
Σιγοβράστε τη σάλτσα για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει καλά και να μελώσει.