Κέϊκ σιροπιαστό με σιμιγδάλι - Cook For All
Κέϊκ σιροπιαστό με σιμιγδάλι

Κέϊκ σιροπιαστό με σιμιγδάλι

Υλικά

✓ 5 αυγά
✓ μισή κούπα ζάχαρη
✓ 1 βανίλια
✓ 1 κούπα γάλα
✓ 500 γρ. σιμιγδάλι
✓ 1 μπέϊκιν πάουντερ
✓ 1 κούπα σπορέλαιο
✓ ελάχιστο βούτυρο, για το βουτύρωμα του ταψιού. (Ν° 28)

Εκτέλεση

🌹Χτυπάμε για αρχή, τα αυγά με την ζάχαρη, καλά να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υγρά υλικά. Συνεχίζουμε, τα στερεά και τοποθετούμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε, στους 180°, για 40′.
🌹για το σιρόπι, βράζουμε: 4 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, φλούδα δύο λεμονιών και σιροπιάζουμε, με ένα από τα δύο, να είναι κρύο.🌹

Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top