Υλικά
– 1/2 κιλο χταπόδι σε μικρα κοματια
– 1 ποτήρι του κρασου κρασι λευκο
– μισο ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
– 3 μεγαλα ψιλοκομμενα κρεμμυδια
– μπαχαρι
– αλατι
– πιπερι
– σαλτσα σπιτική
– 1 κουτ σουπας πελτε
– 1 πακετο μακαρονια 500 γρ.
Εκτέλεση
Στην κατσαρολα βαζω το χταποδι σε μικρα κοματια ,αφηνω να φυγουν τα υγρα του και σβηνω με 1 ποτήρι του κρασου κρασι λευκο και περιμένω να εξατμιστεί .!!
Ριχνω μισο ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο, 3 μεγαλα ψιλοκομμενα κρεμμυδια,μπαχαρι,αλατι , πιπερι,σαλτσα σπιτική και 1 κουτ σουπας πελτε,νερακι και σκεπαζω την χυτρα για 25 λεπτα!!
Τελος εχω προθερμανει τον φουρνο,συμπληρωνω νερο στην χυτρα να ειναι καυτο…ριχνω το χταποδι στο ταψι.
Ριχνω και τα μακαρονια και τα βαζω στον φουρνο μεχρι να γινουν.
Ανακατευω 3,4 φορες ,αλλα να κρατανε και λιγο τα μακαρονια και μετα σερβίρω…Το χταπόδι ειναι 1/2 κιλο με 1 πακετο μακαρονια 500 γρ.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.