Υλικά
– 200 ml λαδι ελαφρυ
– 120 γρ ζαχαρη αχνη
– 200 γρ καρυδια
– 390 γρ. αλευρι γ.ο.χ
– 12 γρ μπεικιν παουντερ
– Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
– 2 βανιλιες
Επικαλυψη ❣
– 200 γρ κουβερτουρα
– 1 κ.σ λαδι ελαφρυ
– Λιγα καρυδια και τρουφα..για διακοσμιση
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε το λάδι και την ζάχαρη
τη χτυπάμε να λειωσει και προσθετουμε τα καρυδια (αφου πρωτα τα εχουμε καβουρδισει και τα
τρίψει στο μπλεντερ)
Στην συνεχεια ριχνουμε το μισο αλευρι και το μπεικιν..τις βανιλιες και τελος το υπολοιπο αλευρι..ζυμώνουμε και πλαθουμε τα μπισκοτα σε σχημα σαν (σαϊτες )..
Τα παταμε ελαφρα φτιαχνουμε αυτο το σχημα εαν θελουμε..
Τα ψηνουμε στους 180..αντιστασεις για 20 με 25 λεπτα να ροδισουν..
Αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα και τα βουταμε σε λειωμένη κουβερτούρα..και διακοσμούμε..
Πολύ ωραία μπισκότα έχουν την υφή κουραμπιέ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.