Η συνταγή της Αναρόκρεμας είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που ξεχωρίζει για την απλότητα και την ευωδιά της.
Με την απαλή υφή της κρέμας και το γλυκό άρωμά της, αυτή η συνταγή θα σας ταξιδέψει σε μια γευστική εμπειρία γεμάτη νοστιμιά και απολαύσεις.
Υλικά
– 1/2 φύλλου κρούστας (καβουρδισμένο)
– 1 κιλό φρέσκια αναρή-μυζήθρα
– 3 φρέσκες κρέμες πλήρης των 200ml
– 2/3φλ. ζάχαρη άχνη
– 2 κ σ.μέλι(όσο γλυκό το θέλουμε)
– 1/2 φλ.καφε ανθόνερο(2-3κσ.)
– 1 κγ κανέλα
– μέλι
– καρύδια όσα θέλουμε
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα φύλλα ένα ένα (τα ραντίζουμε με λίγο βούτυρο σε σπρέι ή με ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη) τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε την αναρή κομμένη σε μικρά κομμάτια στον κάβο του μίξερ Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, ανθόνερο,μέλι, λίγη κανέλα (αν θέλουμε) και τις φρέσκες κρέμες.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή,γύρω στα 5 λεπτα.Μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
Σπάζουμε τα φύλλα με τα χέρια μας και βάζουμε το 1/3 στο pyrex το 1/2 της κρέμας, φύλλα, 1 κγ.μελι, καρύδια σπασμένα, ακόμη μια στρώση κρέμα, φύλλα και τέλος μέλι, καρύδια και κανέλα.
Έκανα δύο δόσεις.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.