Το λαχανόρυζο είναι μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με το αφράτο ρύζι. Με αρωματικά μπαχαρικά και νότες γεύσης που ξεχωρίζουν, το λαχανόρυζο αποτελεί μια υγιεινή επιλογή που θα σας ενθουσιάσει με τη μοναδική του γεύση.
Υλικά
– ένα λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
– 2 κομμένα σε ροδέλες πράσα
– 1 ματσάκι σέλινο κι αυτό κομμένο
– 2 κρεμμύδια κομμένα
– δύο κουταλιές πελτέ
– λίγο χυμό ντομάτας
– αλάτι
– πιπέρι
– πάπρικα γλυκιά λίγη καπνιστή
– μισή κούπα ρύζι γλασέ
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζω ένα λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια μαζί με 2 κομμένα σε ροδέλες πράσα και 1 ματσάκι σέλινο κι αυτό κομμένο.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια κομμένα, ρίχνω δύο κουταλιές πελτέ και λίγο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και λίγη καπνιστή κι αφήνω να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
Ρίχνω μετά το λάχανο με τα πράσα και το σέλινο αφού έχουν μαλακώσει, μαζί με αρκετό απ’ το ζουμί που έβραζε το λάχανο, αφήνω για λίγο να βράσουν μέσα στην σάλτσα τους και στη συνέχεια ρίχνω μισή κούπα ρύζι γλασέ κι αφήνω για λίγο ακόμα να βράσει το ρύζι και να μείνει με το λαδάκι του το φαγητό!