Λαγάνα με ταχίνι - Cook For All
Λαγάνα με ταχίνι

Λαγάνα με ταχίνι

Υλικά

– 50 γρ ταχίνι
– 1 κύβο νωπή μαγιά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
– 550 ml χλιαρό νερό
Προαιρετικά:
– Σουσάμι για πασπαλισμα

 

Εκτέλεση

Σέ ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο και ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Στην συνέχεια ζυμωνουμε λίγο ξανά (ουσιαστικά ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι) και πλάθουμε τις λαγάνες.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε πλάστη και ανοίξτε λαγάνες!
Το πάχος της ζύμης να μην υπερβαίνει τα δύο εκατοστά!Και για πιο γρήγορο φούσκωμα απλωστε τις λαγάνες σέ ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε μισή ώρα να φουσκώσουν στους 50 βαθμούς.
Αν θέλετε μπορείτε απλά αντί για σουσάμι να ρίξετε λίγο αλεύρι από πάνω!
Τέλος αλείφετε τις λαγάνες με λίγο νεράκι με ζάχαρη ρίξτε σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα.

 

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top