Μυδοπίλαφο - Cook For All
Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Υλικά

– 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμενα
– 1 .5 φλ ρύζι κίτρινο
– 3 φλ νερό
– Λίγο άνιθο
– Λίγο μαιντανό
– 1 φρέσκο κρεμυδάκι
– 1 σκόρδο σκορδο ψιλοκομμένο
– 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
– 3 ντομάτες σε κυβακια
– 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
– 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
– Λάδι
– αλάτι
– πιπερι

 

Εκτέλεση

Βάζω τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάω το πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω λαδι και τσιγαριζω τα κρεμμύδια το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Προσθέτω τα μύδια σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί και προσθέτω τις ντομάτες αφήνω λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτω το ρύζι ανακατέυω λίγο να τσιγαριστεί και μετά προσθέτω το νερό και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζω 20 λεπτά περίπου .
Πεντε λεπτα πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι.
Αφηνω 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!
Καλή όρεξη!!!

 

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top