Υλικά
– 1/2 κιλό ανάμεικτα θαλασσινά (καλαμάρι, γαρίδες, μύδια)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 300 γραμμάρια σπανάκι
– 250 γραμμάρια ντοματάκια
– 3-4 κουταλιές σούπας pesto βασιλικού
– 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε πρώτα το καλαμάρι (γιατί θέλει λίγο περισσότερο μαγείρεμα) και μετά τις γαρίδες με τα μύδια.
Ρίχνουμε προς το τέλος το σπανάκι χοντροκομμένο και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαραθεί το σπανάκι και έχουν απορροφήσει τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι και ρίχνουμε το pesto βασιλικού μαζί με το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
*Τα ντοματίνια μπορούμε να τα προσθέσουμε κατευθείαν στη σαλάτα μας χωρίς να τα σοτάρουμε.