Υλικά
για το ζυμάρι
– 500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 200 γρ.βούτυρο λιωμμένο
– 150 ml ηλιέλαιο
– 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
– 1 κ.τ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
– 1 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
για την γέμιση
– 200 γρ.λευκό τυρί αγελαδινό ( λιωμμένο )
– 100 γρ.κεφαλοτύρι (τριμμένο στον τρίφτη )
– 2 κ.τ.σ. γιαούρτι
– 1 αβγό
– Πιπέρι
– ρίγανη
για επάλλειψη
– 1 κρόκο αβγού με 3 κ.τ.σ.νερό
– σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το ζυμάρι.
Κάνετε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Ξαναζυμώνετε ελαφρώς για λίγο.
Κόβετε κομμάτια σε μέγεθος μανταρινιού τα ανοίγετε στην παλάμη σας, βάζετε μέσα την γέμιση, κλείνετε σε μισοφέγγαρο και τα βάζετε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.
Τα περνάτε με κρόκο αβγού και σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Καλή επιτυχία !!!
Η Συνταγή είναι από Katerina Malachia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.