Αμυγδαλωτά - Cook For All
Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά

Συνταγή της Roula Kontou.

Υλικά

– 1 κιλό αμύγδαλο ψύχα
– 500γρ ζάχαρη χοντρή
– 3 βανίλιες
– 4 αυγά
– 2 κουταλιές σούπας βουτυρο κερκύρας
– 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κουταλιά σούπας μέλι
– 1/2 φλυτζάνι του καφέ ανθόνερο

 

Εκτέλεση

Τα αμύγδαλα τα τρίβουμε σε μιξεράκι και τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα πλάθουμε.
Στρώνουμε στο ταφψί λαδόχαρτο και τα βάζουμε λίγο αραιά.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο κα μόλις δουμε οτι ροδίσουν οι μυτούλες τα βγάζουμε.
Μόλις κρυώσουν λίγο, τα βουτάμε στο ανθόνερο και τα ζαχαρώνουμε.

 

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top