Υλικά
– 4 μεγάλα μανιτάρια Champignon..🍄🍄🍄🍄 Για 2 πιάτα φαγητού…
– 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο σέ φετουλες
– 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σέ φετουλες
– 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
– αλατοπιπερο
– θυμάρι
– δενδρολίβανο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο 🍷
– 2 κουταλιές της σούπας μηλοξυδο
– 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι 🍯
πατάτες
– 3 πατάτες πλακέ κομμένες και όχι όλο καθαρισμένες (προαιρετικά), διότι και λίγο φλούδα μας κάνει πολύ καλό, φτάνει να είναι πολύ καλά πλυμενες
– αλατοπιπερο
– λίγο θυμάρι
– δενδρολίβανο
– κουρκουμά
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζω πρώτα αυτό το πετσακι που έχουν τα μανιτάρια, αφαιρώ από το κέντρο την ψίχα και θα την χρειαστώ για την σάλτσα τους..
Βάζω σέ τηγάνι 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο σέ φετουλες και 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σέ φετουλες, ρίχνω 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, αλατοπιπερο, θυμάρι και λίγο δενδρολίβανο, ρίχνω 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σβήνω με 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο 🍷, περιμένω λίγο να απορροφηθεί το αλκοόλ μαζί και 2 κουταλιά της σούπας μηλοξυδο, ρίχνω 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι 🍯, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά 🔥 το τηγάνι.
Τώρα σέ ταψακι βάζω 3 πατάτες πλακέ κομμένες και όχι όλο καθαρισμένες διότι και λίγο φλούδα μας κάνει πολύ καλό, φτάνει να είναι πολύ καλά πλυμενες.
Ριχνω αλατοπιπερο, λίγο θυμάρι και δενδρολίβανο λίγο κουρκουμά, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, και κει στην άκρη του ταψιού, βάζω τά 4 μανιτάρια 🍄.
Ψήνω για 20′, ρίχνω από πάνω και τά υλικά από το τηγάνι στα μανιτάρια 🍄 καθώς και τά ψιλοκομμένα από το κέντρο του μανιταριού, ψήνω όλα μαζί για 10′ ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο.
Στους 200 αεροθερμο φούρνο στην μεσαία σκάλα του φούρνου το ψήσιμο.
Καλή επιτυχία!!!🥰🌹🌹
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.