Υλικά
– 750 γραμμάρια αλεύρι
– 400 gr βούτυρο φρέσκο
– 250 ζάχαρη άχνη
– 2 βανίλιες
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 2 αυγά και ένα αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά μαζί, τα χτυπάω γίνεται μία μαλακή ζύμη
και μετά άπλωσα το κάθε κουλουράκι να είναι 30 γραμμάρια
τα περνάω με αυγουλάκι από πάνω τα βάζω σε ζεστό φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά
αυτή η δόση βγάζει γύρω στα 50 κουλουράκια
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.