Υλικά
– 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
– 1 κιλό σπανάκι
– 2-3 πράσα
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 2-3 σκελίδες σκόρδο
– λίγο άνηθο
– λίγο μαϊντανό
– λίγο δυόσμο
– 1 φλυτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες
– 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
– χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε με άφθονο νερό.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ζεματάμε το σπανάκι για 5 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα ζεματάμε κι αυτά όπως το σπανάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι, τα πράσα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο (ψιλοκομμένα) και τα σωτάρουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε και το ρύζι πολύ καλά πλυμένο και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. !!!!!
Η Συνταγή είναι από “Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.