Αγκινάρες με ρύζι - Cook For All
Αγκινάρες με ρύζι

Αγκινάρες με ρύζι

Υλικά

– 3 αγκιναρες κομμένες λεπτές φέτες
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 1 κρεμμύδι φρέσκο
– 2 φύλλα μάραθο
– Λάδι
– Αλάτι
– πιπέρι
– 1 κούπα ρύζι
– Στο τέλος λίγο ξύσμα λεμονιού και μισό χυμό

 

Εκτέλεση

Στο τέλος λίγο ξύσμα λεμονιού και μισό χυμό.
Προαιρετικά, στο τσιγαρισμα αγκινάρας έσβησα με ένα σφηνάκι ούζο.
Τσιγαριζουμε όλα τά μυρωδικά με τίς αγκινάρες, προσθέτουμε νερό και βράζουμε κάπου 10 λεπτά νά μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και μετά από 10 λεπτά περίπου συμπληρώνουμε λεμόνι (αν θέλουμε) και καλή μας όρεξη…….
Πολύ ελαφρύ φαγητό, νοστιμοτατο!

 

Η Συνταγή είναι από “Maria Kotsou Tzortzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top