Κεφαλωνίτικες μάντολες - Cook For All
Κεφαλωνίτικες μάντολες

Κεφαλωνίτικες μάντολες

Υλικά

1 kg αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
200gr νερό
2.5 kg ζάχαρη
(Εάν θέλετε να βάλετε μέλι, θ αντικαταστήσετε το 1kg ζάχαρη με 300 gr μέλι)
Εάν θέλετε να γυαλίζουν θα προσθέσετε 1 κουταλάκι λάδι κι αν θέλετε να μοσχομυρίζουν λίγες σταγόνες ροδόνερο

Εκτέλεση

Βάζετε σ ένα τηγάνι η κατσαρολάκι το νερό , το μέλι και λίγη ζάχαρη
Σε χαμηλή φωτιά ,για λίγα λεπτά για να λειώσει η ζαχαρη και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τ αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε , προσθέτοντας λίγο λίγο τη ζάχαρη
Όταν «χοντρύνουν», τα βγάζετε και τα βάζετε σε λαδόκολλα που έχετε αλείψει με το λάδι αν θέλετε να γυαλίζουν , η σ ένα ταψάκι η σε μπολ αφήνοντας τα να κρυώσουν .
Αν θέλετε να τα χρωματίσατε προσθέτετε, όταν χοντρύνουν στο τηγάνι καρμίνιο η κόκκινη βαφή ζαχαροπλαστικής .

Η Συνταγή είναι από Anastasopoulos Konstantinos – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top