Γιαουρτίνη - Cook For All
Γιαουρτίνη

Γιαουρτίνη

Υλικά

– 6 αυγα
– 1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
– 1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
– 1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
– 2 και 1/2 κεσεδάκια κοφτά σιμιγδάλι ψιλό
– 4 βανίλιες
– 3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
– 250 γρμ ζάχαρη

Σιρόπι
– 4 φλυτζάνες ζάχαρη
– 3 1/2 νερό
– μια φλυδα λεμονιου

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή ώρα με το μίξερ χειρός κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα το γιαούρτι τις βανίλιες το σιμιγδάλι με την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος τα αμύγδαλα.
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω κάτω σε 30 Νο ταψί ! Χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φούρνο, εμένα μου πήρε τρία τέταρτα, στην μισή ώρα το κοιτάτε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας!!
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλυδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε!!
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι!!!



Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top