Ντολμαδάκια γιαλαντζή - Cook For All
Ντολμαδάκια γιαλαντζή

Ντολμαδάκια γιαλαντζή

Υλικά

– 100 αμπελόφυλλα
– 1 ματσάκι μαιδανος
– 1 ματσάκι άνηθος
– 1 ματσάκι δυόσμος
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 κρεμυδι ξερό
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 2 κουπες ρύζι Καρολίνα
– 2 κουπες νερό
– χυμό από 3 λεμόνια
– αλατοπίπερο φρεσκοτρυμμενο

 

Εκτέλεση

Ζεματαμε τα φύλλα, σωταρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, ρίχνω το ρύζι και προσθέτω δυόσμο ανιθο μαιδανος ρίχνω και 2 κουπες νερό αλατοπίπερο και ζωμό λαχανικών.
Αφήνω να σιγοβρασουν.
Στρώνω στο πάτο της κατσαρόλας αρκετά αμπελόφυλλα και γεμίζω με σαρμαδακια ρίχνω μισή κούπα ελαιόλαδο και χυμό από 3 λεμόνια αλατοπίπερο βάζω ένα πιάτο από πάνω το καπάκι και
βράζω 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά χωρίς νερό.
🌼κλείνω το μάτι και το αφήνω αλλά 30 λεπτά‼️

 

Η Συνταγή είναι από “Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top