Γυαλιστερά κόκκινα πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού - Cook For All
Γυαλιστερά κόκκινα πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Γυαλιστερά κόκκινα πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Τα πιο κόκκινα αυγά για το Πάσχα βαμμένα με φυσικό τρόπο.
Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα αβγά σας με όμορφα σχέδια χρειάζεστε μόνο ένα λεπτό καλσόν και φλούδες από ξερά κόκκινα κρεμμύδια ή μικρά κλωνάρια δεντρολίβανο, μαϊντανό, κόβετε λοιπόν το καλσόν σε μικρά κομμάτια υπολογίζοντας τα κομμάτια να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να τυλίγουν ένα αβγό.
Βάζετε ένα φύλλο επάνω στο αβγό, καλύπτετε με ένα κομμάτι καλσόν, το τεντώνετε καλά ώστε να κρατάει ακίνητο το φύλλο και δένετε σφιχτά. Βουτάτε τα αβγά στην κατσαρόλα με τη βαφή και τα αφήνετε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Αφαιρείτε με προσοχή το καλσόν και ξεκολλάτε το φυλλαράκι.
Τέλος, τα γυαλίζετε με ένα λαδωμένο πανάκι.
Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας και μερικά παλιά καλσόν για κόψιμο, μην το σκέφτεστε.
Τη Μεγάλη Πέμπτη που βάφουν τα αβγά, επιχειρήστε το!
Διαλέγετε φρέσκα φυλλαράκια από φυτά ή μυρωδικά της επιλογής σας.
Βασιλικός, μαϊντανός, φύλλα τριανταφυλλιάς ή άνηθος μπορούν να αποτυπωθούν πολύ όμορφα στην επιφάνεια του αβγού.

Υλικά

– 30 αυγά
– Φλούδες κρεμμυδιων
– Νερό
– 100 ml. ξίδι
– ελαιόλαδο, για το γυάλισμα

 

Εκτέλεση

1.Παίρνουμε τις φλούδες των κρεμμυδιών και τις βάζουμε μαζί με κρύο νερό και το ξίδι μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα.
2.Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε για 30-40 λεπτά.
3.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
4.Καθαρίζουμε καλά τα αυγά. Διαλέγουμε άσπρα αυγά για να φαίνονται πιο έντονα τα χρώματα.
5.Βάζουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα σε μονή στρώση με μια κουτάλα, προσεκτικά, για να μη σπάσουν.
6.Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
7.Μετά τα βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ένα ένα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα γυαλίζουμε με ηλιέλαιο η ελαιολάδο
και τα στολίζουμε σε ένα καλάθι!
Τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο είναι έτοιμα να στολίσουν το γιορτινό μας τραπέζι. Τόσο όμορφα και τόσο ομοιόμορφα βαμμένα που θα σας ενθουσιάσουν.
Καλή Αναστάση!!!
Καλό Πάσχα!!!

Η Συνταγή είναι από food_by_irini  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top