Συκαλάκι γλυκό κουταλιού - Cook For All
Συκαλάκι γλυκό κουταλιού

Συκαλάκι γλυκό κουταλιού

Υλικά

– 1 κιλό σύκα
– 1 κιλό ζάχαρη
– 3 ποτ.νερό
– Προαιρετικά…αμύγδαλο…μοσχοκάρφι..κανέλα ξύλο!!

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα συκαλάκια και τα τρυπάμε απο κατω μεχρι πάνω με ενα ξυλάκι απο σουβλάκι.
Στό νερο της πρώτης βράσης βαζουμε άν θελουμε 1 κομ.γαλαζόπετρα σαν ρεβύθι (παιρνει ωραιο σμαραγδί χρώμα)
Χυνουμε το νερο, τα ξεπλένουμε και τα βραζουμε άλλες 2 φορες απο 20 λεπτα…
Τα αφήνουμε όρθια πανω σε μια πετσετα ένα βραδυ να φύγουν τα πολλά υγρα…
Σ αυτο το σταδιο βαζουμε το αμυγδαλο και το γαρύφαλο, τα βαζουμε στην κατσαρόλα με τη ζαχαρη και το νερο + ενα ξυλ.κανελα …
Βραζουμε 10 λεπτα…κρυώνουν και ξαναβράζουμε 10 λεπτα ..!!!

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top