Χαρουπόψωμο - Cook For All
Χαρουπόψωμο

Χαρουπόψωμο

Υλικά

– 300γρ.νερο
– 8γρ.ξηρη μαγιά
– 2-3 κουταλιες της σουπας ελαιόλαδο
– 1κ.σ.κρυσταλικη ζάχαρη
– 400γρ.για τσουρέκι
– 100 γρ.χαρουπαλευρο
– 15γρ.αλατι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ η μίξερ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό.
Ανακατευουμε και αφήνουμε ένα δεκάλεπτο.
Μετα ρίχνουμε το αλεύρι σκληρό, το χαρουπαλευρο, το αλάτι, το ελαιολαδο και χτυπάμε η ζυμώνουμε 10 λεπτά.
Λαδονουμε το μπολ και βαζουμε τη ζυμη μας για μια ωρα να διπλασιαστει.
Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε μια φόρμα 30×10 η δύο καρτελάκια.
Εγω το εβαλα σε μια φόρμα και το αφήνουμε να φουσκώσει ένα μισάωρο.Προθερμενουμε το φουρνο στους 200 βαθμούς αντιστασεις, χαράζουμε το ψωμάκι σε δύο σημεία με λαδωμένο μαχαιρι και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά κατεβάζουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς χωρίς να ανοίξουμε για αλλά 30 με 40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top