Υλικά
Για το παντεσπάνι
– 6 αυγά μεσαία
– 200 γρ. ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 125 γρ αλεύρι
– 35 γρ νισεστέ
– μια πρέζα αλάτι
– 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
– 50 γρ βούτυρο λιωμένο κρύο
Για την κρέμα
– 400 γρ. φυτική κρέμα κρύα
– 200 γρ ζαχαρούχο από το ψυγείο
– τριμμένη σοκολάτα
– τριμμένο φουντούκι
Σιρόπι
– 100 ml νερό
– 100 γρ. ζάχαρη
Διακόσμηση
– χρωματιστή τρούφα
– ζαχαροπαστα
Συναρμολόγηση
– σαντιγί
– πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Κτυπαμε στο μίξερ 6 αυγά μεσαία
με 200 γρ. ζάχαρη και 2 βανίλιες , να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 125 γρ αλεύρι, 35 γρ νισεστέ, μια πρέζα αλάτι, 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε απαλά με δόσεις το αλεύρι με τα αυγά και στο τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο λιωμένο κρύο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ 24 εκ με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 με αέρα για 25 – 30 λεπτά.
Για την κρέμα
400 γρ. φυτική κρέμα κρύα, 200 γρ ζαχαρούχο από το ψυγείο και για μέσα στην τούρτα τριμμένη σοκολάτα, τριμμένο φουντούκι επιπλέον.
Σιρόπι
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
Διακόσμηση
χρωματιστή τρούφα
Εφτιαξα και ένα τρενάκι και παπάκια με ζαχαροπαστα.
Συναρμολόγηση
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με πινέλο το βρέχουμε γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.
Απλώνουμε στο παντεσπάνι το 1/3 της κρέμα και ισιώνουμε με σπάτουλα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζοντάς το λίγο προς τα κάτω.
Το βρέχουμε κι αυτό με σιρόπι και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 της κρέμα , ισιώνοντάς τη με τη σπάτουλα.
Καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το πιέζουμε ελαφρώς και το βρέχουμε με σιρόπι.
Στρώνουμε πάνω του το μεγαλύτερο μέρος σαντιγί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και απλώνουμε έξτρα σαντιγί, αν χρειαστεί, για να καλυφθούν τα παντεσπάνια.
Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.
Ιδανικά αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.