Υλικά
– 500 γρ φασόλια ψιλά
– 2 καρότα
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– Σέλινο
– Μισό λεμόνι
– 1 φρεσκο κρεμμυδάκι
– Αλατι
– πιπέρι
– λάδι
Εκτέλεση
Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν
την άλλη μέρα αλλάζω το νερό και τα βάζω στην χύτρα μαζι με όλα τα υλικά εκτος το αλάτι το πιπέρι και το λάδι
και βράζω 15 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Ανοιγω μετά την χύτρα προσθέτω το λάδι αλάτι πιπέρι και σιγοβραζω μέχρι να χυλωσουν.
Προς το τέλος προσθετω το λεμονι!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.