Υλικά
σαβαγιαρ:
– 4 ασπράδια
– 1/4 φλ.ζαχαρη
– 4 κρόκοι
– 1/2 φλ.ζαχαρη
– 1φλ. φαρινα
– μια πρέζα αλάτι
– 1 βανιλια
– άχνη ζάχαρη
γκανάς:
– 330 ml. κρέμα γάλακτος
– 200 γρ.κουβερτουρα
κρέμα:
– 2 αβγά ολόκληρα
– 6 κρόκους
– 200γρ.ζαχαρη
– 50γρ.αλευρι
– 30 γρ.κορνφλαουρ
– 700ml φρέσκο γαλα
– 300ml κρ.γαλακτος
– 2 βανίλιες
– 2 κ.σ.βουτυρο
Εκτέλεση
Τα σαβαγιαρ:
χτύπησα 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα κι έριξα 1/4 φλ.ζαχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάω.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τους κρόκους με άλλο 1/4 φλ.ζαχαρη (συνολικά μισή φλ.ζαχαρη) μέχρι ν’αφρατεψουν καλά.
Έριξα 1φλ. φαρινα με μια πρέζα αλάτι και 1 βανιλια( κοσκινισμενα) και τη μαρέγκα εναλλάξ.
Ανακατευα απαλά με μαριζ.
Βαζω το μειγμα σε κορνε φτιάχνω σαβαγιαρ σε βουτυρωμενη λαδόκολλα και πασπαλιζω άχνη ζάχαρη.
Εψησα 8 λεπτά στους 200β.αερα να ροδίσουν.
Αφου βγήκαν και κρυωσαν τα βουτυξα από τη μια πλευρά σε γκανάς:
330 ml.κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω 200 γρ.κουβερτουρα κι ανακατευω.
Η κρέμα:
σε μπολ με αβγοδαρτη χτυπάμε 2 αβγά ολόκληρα ,6 κρόκους, 200γρ.ζαχαρη, 50γρ.αλευρι και 30 γρ.κορνφλαουρ.
Σε κατσαρόλα χαμηλή φωτιά 700ml φρέσκο γαλα,300ml κρ.γαλακτος,2 βανίλιες.
Οταν αρχίσει να φουσκώνει αδειάζουμε το μισο περίπου γαλα στο μπολ των αυγών ανακατεύοντας το, και το υπόλοιπο μισό ξανά στο μάτι της κουζίνας.
Αφού φουσκώσει αδειάζουμε το μείγμα του μπολ μεσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ.βουτυρο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ψυγείο 2 ωρες να κρυώσει.
Μετα χτυπάμε στο μίξερ ν’αφρατεψει.
Η κρέμα γίνεται μεγάλη ποσότητα, δεν την έβαλα όλη στα κωκακια, έκανα κι άλλες παρασκευές.
Τα κωκ τα γέμισα με κορνε.🥰❤️
Η Συνταγή είναι από κ. Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.