Καρδιτσιώτικη μπατζίνα - Cook For All
Καρδιτσιώτικη μπατζίνα

Καρδιτσιώτικη μπατζίνα

Φρέσκο κολοκύθι από τον κήπο μου … Και έτοιμη η Καρδιτσιώτικη ΜΠΑΤΖΙΝΑ !!!!
Τραγανή και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ !!!

Υλικά

– 1 κιλό φρέσκα πράσινα κολοκύθια τριμμένα
– 3 ποτήρια του νερού νερό
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 50 γρ. λάδι
– 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός σφιχτός
– 100 γρ. φέτα
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας βιτάμ

 

Εκτέλεση

φτιάχνω το μίγμα (χυλό) με:
– 1 κιλό φρέσκα πράσινα κολοκύθια τριμμένα
– 3 ποτήρια του νερού νερό
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 50 γρ. λάδι
– 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός σφιχτός
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί και αλείφω με Βιτάμ και λίγο λάδι.
Ρίχνω μέσα το χυλό και απλώνω ομοιόμορφα.
Τρίβω 100 γρ. φέτα.
Ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ παντου σε μπουκίτσες και λίγο λάδι.
Ψήνω στους 250 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν την βγάλω από το φούρνο την βγάζω επάνω στη σχάρα της κουζίνας χωρίς την λαδόκολλα για να μείνει τραγανή.

 

Η Συνταγή είναι από κ. Βούλα Πολύζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top