🎃 🎃 🎃 🎃
Υλικά
Γέμιση:
– Τριμμένη κολοκύθα πορτοκαλί
– 2 κούπες ζάχαρη
– 1 κούπα καρύδια σπασμένα
– 1 κουπα σταφίδες
– 2 κ.σ.κανελα
– 1 κ.σ γαρύφαλλο τριμμένο
– 1 φλ. καφέ κονιάκ
Ζύμη:
– 1 kg αλεύρι γ.ο.χ.
– 600 ml νερό
– 30 γρ αλάτι
– 2 κ.σ.ξύδι
Εκτέλεση
🎃 🎃 🎃 🎃
Ξύνουμε εσωτερικά την κολοκύθα και κρατάμε το τρίμμα.
Ζυμώνουμε κ χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με ηλιέλαιο κ τα αφήνουμε 1ώρα.
Παίρνουμε 1-1 μπαλάκι, το ανοίγουμε με τα χέρια μας όσο μεγαλύτερο γίνεται.
Βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε σε στριφτό ρολό κ τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 200* μέχρι να πάρει χρώμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.