Υλικά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
– 5 αυγα
– 125 γραμμαρια ζαχαρη
– 155 γραμμαρια αλευρι φαρινα
– 1 βανιλια
ΣΙΡΟΠΙ:
– 1 ποτηρι νερου νερο
– 1 ποτηρι νερου ζαχαρη
ΚΡΕΜΑ:
– 1 λιτρο γαλα φρεσκο
– 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
– 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ
– 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις
– 1 βανιλια
– 60 γρ βουτυρο
– 100 γρ λευκη κουβερτουρα
ΣΑΝΤΙΓΥ:
– 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη
– 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη
ΣΤΟΛΙΣΜΑ:
– κερασακια
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα, 125 γραμμαρια ζαχαρη, 155 γραμμαρια αλευρι φαρινα, 1 βανιλια!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 28ν βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο, 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη, 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ, 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις, 1 βανιλια, 60 γρ βουτυρο, 100 γρ λευκη κουβερτουρα!
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!
Παιρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι!
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο-
βανιλια, κουβερτουρα! Ανακατεύουμε!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και σιροπιαζουμε!
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη με 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη !
Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο και τελος ψιλοκόβουμε λευκή κουβερτουρα και κερασακια! Μπορούμε να φτιάξουμε την σαντιγύ Μους λευκής σοκολάτας!!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.