Κρεμμύδια γεμιστά - Cook For All
Κρεμμύδια γεμιστά

Κρεμμύδια γεμιστά

Ιδανικο πιατο και για μπουφε η ορεκτικο!!

Υλικά

– 8 μεγαλα κρεμμυδια
– 500 γρ μοσχαρισιος κιμας ελια
– 1 κουπα σταφιδες
– ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
– 3 κουταλιες της σουπας ανηθο
-1 κουταλ. του γλυκου κανελα
– 1 κουτ του γλυκου μπαχαρι
– Αλατι
– πιπερι
– Ελαιολαδο για το τηγανι

 

Εκτέλεση

Καθαριστε τα κρεμμυδια και κοψτε το πανω καπακι και μονο απο την μια πλευρα τους.
Τα ριχνετε σε κατσαρολα με αλατονερο που βραζει τα αφηνετε 5-6 λεπτα τα σουρωνετε και αφηνετε να κρυωσουν !!
Με την βοηθεια απο ενα μικρο κουταλακι αφαιρειτε το εσωτερικο τους και αφηνετε τα δυο εξω φυλλα!!
Στο τηγανι ριχνετε λιγο λαδι κοβετε τις καρδιες απο μερικα κρεμμυδια ριχνετε τον κιμα και τσιγαριζεται!!
Προσθεστε τις σταφιδες τι ξυσμα και ολα τα υπολοιπα μυρωδικα !!
Ανακατεψτε καλα και γεμιστε τα κρεμμυδια.
βαλτε σε ταψακι με πολυ λιγο νερακι!! σκεπαστε με λαδοκολλα κ αλουμινοχαρτο και ψηστε για μια ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους!!
Ανοιξτε και συνεχιστε το ψησιμο μεχρι να κανουν χρωμα!!
Πατατοσαλατα…πατατες βρασμενες κρεμμυδι καπαρη μαιντανος αλατι κ λαδι!!

 
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top