Κρουασάν ζαμπόν - τυρί - Cook For All
Κρουασάν ζαμπόν - τυρί

Κρουασάν ζαμπόν – τυρί

Θά γίνουν συνήθεια!!!

Υλικά

– 100γρ μαργαρίνη
– 1 αυγό
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κύβους νωπή μαγιά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 500 ml χλιαρό γάλα
– 1 συσκευασία των 200 γρ μαργαρίνη η βούτυρο (για ενδιάμεσα στα φύλλα
Γέμιση:
– Ζαμπόν
– Τυρί

 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αυγό (ελαφρά χτυπημένο)και την μαργαρίνη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σαν βροχή το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι!
Χωρίζουμε την ζύμη σέ 10 μπάλες, ανοίγουμε φύλλα όσο ένα πιάτο ρηχό την κάθε μπάλα και τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη την μαργαρίνη πάνω σέ κάθε φύλλο.
Αφού επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι τελειώσει η ζύμη, τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα στην συντήρηση.
Σημείωση:(εγώ μοίρασα πέντε και πέντε φύλλα το ένα πάνω στο άλλο με μαργαρίνη ενδιάμεσα ώστε να ανοίξουν πιο εύκολα στο ζύμωμα!
Τέλος ανοίγουμε φύλλα πάχος περίπου μισό εκατοστό, κόβουμε σε ακτίνες, γεμίζουμε, τυλίγουμε και τέλος!
Αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν τα κρουασάν για μισή ώρα και ψηστε σε αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα!

 

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top