Υλικά
– 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους (Περίπου 4 μελιτζάνες)
– 1 Πιπεριά Φλωρίνης
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω)
– 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν μας αρέσουν τα καυτερά)
– 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι (εγώ έβαλα βαλσαμικό)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ολόκληρες όπως είναι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου, αν αρχίσουν να μυρίζουν καμένες δεν ανησυχούμε γιατί αυτό θα τις δώσει καπνιστή γεύση.
Την πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις μελιτζάνες.
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και πιάνοντας τις από το κοτσάνι τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους προσεκτικά για να μην καούμε.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την μελιτζάνα, καθαρίζουμε την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας χωρίς πολύ δύναμη για να μην διαλύσει τελείως η μελιτζάνα μας, δεν την θέλουμε αλοιφή.
Την φυλάμε στο ψυγείο ή την σερβίρουμε κατευθείαν.