Απλή συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνα, μήλα σχεδόν άγλυκη - Cook For All
Μαρμελάδα δαμάσκηνα

Απλή συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνα, μήλα σχεδόν άγλυκη

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Υλικά!!!
2 (περίπου) κιλά δαμάσκηνα
3 μήλα
1 ποτήρι νερού κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας, η καρύδας, η κανονική.
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση!!!
Πλύνουμε καλά τα φρούτα, αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα και κόβουμε σε μικρούς ρομβους. Αφαιρούμε το κουκούτσι απο τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα φρούτα σε ενα ταπερ και καλύπτουμε με τη ζάχαρη και λίγο απο το χυμό λεμονιού. Αφήνουνε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη βγάζουμε το ταπερ απο το ψυγείο, ανακατεύουμε τα φρούτα που θα έχουν βγάλει τα υγρά τους. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρολα με ενα ποτήρι (ρετσίνας) νερό βρύσης και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45′-50′ λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μην μας κολλήσει. Εάν θέλουμε προσθέτουμε αρμπαρόριζα για μυρωδιά, προτίμηση κανέλα σήμερα.
Απομακρύνουμε τον αφρό αν βγάλει.
Αφού εξατμιστούν τα πολλα υγρά και έχουν μαλακώσει τα φρούτα, τα πολτοποιούμε μεσα στην κατσαρόλα με το ραβδομιξερ και επαναφέρουμε σε σιγανή φωτιά για 3′-5′ λεπτά ακόμα. Προσέχουμε μπορεί να πιτσιλάει.
Τοποθετουμε ζεστή τη μαρμελάδα σε έτοιμα αποστειρωμένα βάζα και αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η μαρμελάδα έχει λίγη ζάχαρη και δεν διατηρείται εκτός ψυγείου.
Κάνουνε λίγη ποσότητα, με λίγη ζάχαρη και κάθε φορά με διαφορετικά φρούτα εποχής.
Καλή επιτυχία 🫐🍎🫐🍎🫐🍎

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top