Υλικά
– 3 φλ. αλεύρι ολικής η μισό μισό με φαρίνα
– 1 φλ. Λαδι μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο
– 1 τενεκέδακι Sprite η Fanta η
– 1 1/2 μπουκαλάκι Σουρωτή
– 3 κ.γ μπέικιν παουτερ
– 1/2 κ γ μαγειρική σόδα
– 2 φλ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι) σε νερό στραγγισμένες.
– 2 κ.σ μέλι (μόνο αν βάλετε Σουρωτή)
– 3-4 κ.σ δυόσμο ξερό
– Σπόρια
– Μαυροκουκι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180’C αέρα.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ ανάμειξης τα υγρά υλικά εκτός από τη Σουρωτή, το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπεικιν παουτερ και τη σόδα.
Ανακατεύουμε καλά και λίγο λιγο προσθέτουμε τη Σουρωτή.
Προσθέτουμε τις ελιές.
Ανακατεύουμε να γίνει ένας παχυρευστος χυλός όπως του κέικ και το ρίχνουμε σε φόρμα η σε πυρίμαχο ταψάκι που λαδωσαμε και αλευρωσαμε.
Ρίχνουμε λίγα σπόρια και λίγο μαυροκουκι η σουσάμι πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε για 40′ λεπτά.
Την κόβουμε αφού κρυώσει
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι, είναι πολύ νόστιμη και για κολατσιό στο σχολείο
Μυστικά: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη σκληρή τριμμένη φέτα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.