Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά
2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
πιπέρι κατά βούληση
3/4 ποτήρι κρασί ροζέ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε καλά και τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο νερό όσο να “σκεπαστεί” το κρέας. Μόλις πάρει βράση ελέγχουμε και συνάμα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σημείωση: Το αλεύρι συμβάλλει να γίνει η σάλτσα πιο παχύρευστη.
Καλή επιτυχία!!!
Συνοδευτικό του πιάτου πατατούλες τηγανιτές μπορείτε όμως αν θέλετε να το συνοδεύσετε και με πουρέ πατάτας ή ρυζάκι σπυρωτό