Μπαγκλαβαδάκια - Cook For All
Μπαγκλαβαδάκια

Μπαγκλαβαδάκια

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
3/4  ποτ. βούτυρο λιωμένο και ηλιέλαιο
αμύγδαλα σπασμένα
1 κγ. κανέλα
2-3 κγ. ζάχαρη
λίγο ανθόνερο
Σιρόπι: 2.1/2 ποτ νερό
2.1/2 ποτ ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 κσ. μέλι  (στο τέλος,  να βράσει για 5 λεπτά)

Εκτέλεση

 

Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα την κανέλα, ζάχαρη και ανθόνερο Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεμάτο αμύγδαλα. Μετά με πινέλο το αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και ηλιέλαιο. Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια. Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.
Σιρόπι:

Βράζουμε το μέλι για 5 λεπτά.
Ζεστός ο μπακλαβάς. Βάζουμε 3-4 στο σιρόπι κάθε φορά ή όλα μαζί όπως είναι στο pyrex.
Δεν σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσουν.

Η Συνταγή είναι από την Despo Ermogenous της ομάδας “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top